Forløbet
Hvad betyder det egentlig at starte et samtaleforløb hos en terapeut?
Måske er det første gang, du overvejer at tale med en terapeut – eller måske har du prøvet det flere gange. På denne side forsøger jeg at afmystificere forløbet hos en terapeut. Jeg er her for at hjælpe dig godt videre med dit liv. Og her kan du få en idé om, hvordan et forløb hos mig foregår.
Klienten booker en tid og i første samtale taler han/hun typisk om, hvad der er træls eller svært. Sammen finder vi herefter ud af, hvad vi skal tale videre om. Når man endelig får sat ord på det, der gør ondt, kan man blive overvældet af følelser – og her
er det trygt, at man ikke sidder alene. Det er derfor vigtigt for mig, at der er tid og ro til, at det også er ok at blive ked af det.
I løbet af en samtale bruger jeg min erfaring til at lære klienten om bevæggrundene for, at ting er som de er. Jeg bruger ofte en tavle til at skabe overblik – og når samtalen er færdig opfordrer jeg altid til, at man tager et billede af tavlen, så man har overblikket, når man kommer hjem.
Jeg afslutter hver samtale med, at spørge, om vi skal mødes igen. Der går typisk 14 dage imellem terapierne – og disse dage er vigtige for forløbet. Udover at klienten får tid til at tænke over det, vi har talt om, vil jeg også hver gang give små opgaver eller redskaber, som de skal arbejde med, til vi ses igen.
Jeg er personlig kristen og kan inddrage troen i terapien, hvis klienten ønsker det.